Promocijske kape

Promocijske kape so vsekakor zelo popularen izdelek, ki pa ni za vsakogar. Če iščete najbolj popularno promocijsko darilo, to kapa vsekakor ni. Namreč kape nosi približno 50% ljudi, katerim jo podarite. Nekateri pravijo, da je doseg še manjši.  Je pa lahko to zelo učinkovito orodje za marketing v sitauacijah, ko jih ljudje želijo nositi ( zaščita pred soncem ali mrazem ). Obstajajo pa tudi skupine ljudi, ki so enostavno hvaležne, če prejmejo brezplačno kapo. Recimo kmetje. Če želite izvediti več o kapah, si poglejte odgovore na najbolj popularna vprašanja. Klikni za več

Kakšne promocijske kape poznamo?

V nadaljevanju vam bomo našteli promocijske kape po obliki. Ponavadi so ti opisi prvi filter, ko se odločamo za nakup promocijskih kap.

5-delna promocijska kapa je primerna predvsem za tiste priložnosti, ko želimo kape s šiltom potiskati po sprednji ploskvi. Nekateri imajo tudi radi takšne promocijske kape, ki nimajo sredinskega šiva. Značilno za 5-delne kape je, da imajo malo višjo sprednjo ploskev.

Najbolj popularna oblika med šilt kapami je vsekakor 6-delna oblika. Značilno za to obliko je, da ima spredaj sredinski šiv. Zato v primerih, ko želite logo imeti na sredini, pride v poštev predvsem vezenje.

V osnovi imajo kape zadaj regulator. Najsibodi na sponko, velcro zapenjanje ali snapback regulator.  Ampak v zadnjem času v ospredje prihajo kape brez regulatorja. Vsekakor je na prvem mestu znamka FlexFit, ki je pač najboljša na tem področju. 

Kapa z ravnim šiltom je vpliv rapperske subkulture. Med mladimi in extremnimi športniki vsekakor zelo priljubljena oblika kape. Priporočamo, da razmislite, kdo bodo prejemniki vaših promocijskih kap, preden se odločite, da izberete obliko kape z ravnim šiltom.

Kapa Trucker je tudi proizvod ameriške kulture. V večini so trucker kape nosili šoferji tovornjakov, zato tudi tako ime. Značilno za šofersko kapo pa je to, da imajo zadnji del iz mrežice in so tako zelo zračne. Tudi nam so te kape zelo smiselne za vse priložnosti. 

Če želite vojaški, lovski ali podoben izgled, je army cap vsekakor prava rešitev. Naajvečkrat se te oblike poslužujejo znamke, ki imajo nekaj skupnega  z lovom, živalmi, ali vojsko. 

Zimske kape je zelo groba razdelitev kap. Saj poznamo veeč različnih vrst zimskih kap. Sicer imajo vse skupno značilnost, da si pokrijete ušesa in jih zaščitite pred mrazom. Dve glavni podskupini pa sta kape s cofom in kape brez cofa. V tujini boste velikorat zasledili izraz Beanie ( fižolček )

Za naše najmlajše zelo primerna oblika kape, saj zelo dobro ščitijo pred soncem. Veliko manj pa jih nosijo odrasli. Za klobučke je značilno, da se posedejo globoko na oči, če je velikost primerna velikosti glave. Marsikdo zamenja klobuk s klobučkom. Ampak tu je velika razlika. Saj so klobuki ponavadi bolj stabilni, z večjimi krajci. In navsezadnje veliko bolj elegatni.

Baretke niso samo tiste francoske čepice, ki ste jih videli v filmu. Ampak so lahko zelo elegantna čepica za elegantno osebo. Vse več mladih nosi različne vrste baretk. Poizkusite še vi.

Rutke so vsekakor zelo popularne v zadnjem času. Ampak ne tiste klasične bandane, kakršne so nosile naše babice. Ampak predvsem večnamenske rutke. Marsikdo uporablja besedo buf, po znani znamki, ki je večnamensko rutko ponesla v svet.

Vse te kape si lahko pogledate bolj podrobno na naši uradni spletni strani za kape.

Ob kakšnih priložnostih so kape najbolj primerne kot promocijsko darilo?

Pri športu večinoma vsi radi uporabljamo kapo. Predvsem pri zunanjih športih, kot je tek, pohodništvo, tenis, ... Ko se želimo zaščititi pred soncem ali drugimi vremenskimi pojavi. Na voljo je res veliko materialov in rešitev. Mi smo tu, da vam pomagamo izbrati najboljšo rešitev.

Določene aktivnosti v bistvu že morajo imeti kapo. Recimo dejavnosti povezane z avotmobilnostjo ali motorji. Si predstavljate Rossija ali Marquez-a brez kape med intervjujem? Če pogledate vse športnike, skoraj vsi nosijo kape, ker so zelo učinkovit reklamni pano. Razmišljate ali bi vaša dejavnost morala imeti kapo? Vprašajte nas in vam bomo svetovali.

Nekateri poklici zahtevajo čelado med opravljanjem. Nekateri poklici imajo kapo na glavi, da se zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Nekateri pa enostavno ne morejo brez, recimo gasilci, policisti, redarji, .... Če želite zaščito za svoje zaposlene oz. prepoznavnost na terenu, vam lahko priskrbimo kapo, ki bo primerna.

Že v prvem odtavku smo napisali, da manj kot 50% ljudi nosi kapo, ki jo prejmejo kot darilo. Tu mislimo predvsem na kape s šiltom. Pozimi skoraj vsi radi damo kapo na glavo, ko je mraz. Za nek modni dodatke pa se nas ne odloča toliko, kot morda mislite. Ampak če veste, da vaša ključna ciljna publika nosi kape, potem vam vsekakor priporočamo promocijsko kapo.

Kakšne so tehnike znamčenja (brandiranja) na kape?

Na kape se lahko aplicira praktično vsak logotip ali dizajn. Sicer na že obstoječo kapo ( beri: kapa na zalogi ) ni toliko možnosti, kot recimo na promocijsko majico. Ampak še vedno je kar nekaj opcij. Mi bomo poskrbeli, da bo izgled kar se da lep in efektiven. Če pa želite resnično unikatno kapo, kjer praktično ni omejitev, pa si preberite več na strani Kape po lastnem dizajnu.

Kašna je minimalna količina za naročilo?

Pri naročilu kap iz zaloge praktično ni minimalne količine. Toda vprašati se morate, koliko je smiselno naročiti recimo 1 kapo v vrednosti 5,00€, potem pa dati na njo vezenje ali tisk, ki vas bo prišlo še najmanj dodatnih 30€. Vsaj pri nas. Pri kapah po lastnem dizajnu pa ponavadi je minimalna količina. Pri nas, ki uporabljamo priznanega proizvajalca, imamo minimalno količino 288 kosov za kapo, kjer lahko sami določite praktično vse parametre.

Pri kapah ni dvoma, kaj vam priporočamo. Kape Atlantis in kape Flexfit. 

Na naših podstraneh teh dveh znamk, si lahko pogledate več. Ampak vas pozivamo, da nas kontaktirate in vam bomo pomagali pri izbiri.

Tu pa lahko vidite tudi okvirne cene kap Atlantis in Flexfit. Ter še kako drugo kapo.