Trajnostni in ekološki izdelki

Trajnost - redna kolekcija

Že v našem poslanstvu in viziji je zapisano, da bomo v roku leta ali dveh prenehali ponujati izdelke, ki niso trajnostni ali ekološki. Zato vam lahko pomagamo najti izdelke, ki bodo ustrezali vašim zahtevam. V nadaljevanju si poglejte nekaj izdelkov, ki so zelo trajnostni. Že zaradi samega materiala,iz katerega so narejeni. Čeprav so iz kataloga, menimo, da si jih je vredno pogledati.

WOW kolekcija

WOW poslanstvo je dvojno: pomagati zmanjšati plastične odpadke; in neposredno prispevati k boljšemu življenju tistih manj srečnih po vsem svetu.

Zato smo ponosni, da smo zastopnik znamke WOW : trajnostna zbirka promocijskih daril, proizvedenih na zeleni, okrogli in / ali 100% pravični način. Nova, moderna, inovativna in ... predvsem zelena! Znamko WOW sestavljajo darila z resnično zgodbo o spremembah ljudi, ki želijo kaj spremeniti. Ponujamo zbirko daril, ki niso samo unikatna in inovativna, temveč tudi trajnostna.

Posebno darilo za poseben trenutek. Zbirka WOW bo nenehno dodajala nove blagovne znamke, ki pripovedujejo nove zgodbe, s končnim ciljem, da promocijski trg kot celoto premakne k bolj trajnostno izdelanim darilom.

Ogled kataloga

Krožno gospodarstvo

Običajno iz zemlje vzamemo sredstva za izdelavo izdelkov, ki jih uporabljamo; in ko jih ne potrebujemo več, jih vržemo stran. Vzemite-naredite-odpadke. Temu pravimo linearno gospodarstvo. Zdaj linearno gospodarstvo spreminjamo v krožno: ohranjanje izdelkov in materialov v uporabi. Ker je nadaljnje zapravljanje virov nesprejemljivo. Z novimi načini razmišljanja lahko sistem preoblikujemo. Prizadevamo si, da se še naprej učimo o krožnem gospodarstvu in vlogi, ki jo lahko ima družba pri pospeševanju premika.

Krožno gospodarstvo je nov način za načrtovanje, izdelavo in uporabo izdelkov v okviru virov našega planeta. Znamka WOW uporablja tri temeljna načela trajnosti:

ZMANJŠATI - količino daril, ki končajo med odpadki

PONOVNO UPORABITI - izdelke iz blaga in plastike  s predelavo v ponovno uporabne izdelke

RECIKLIRATI - različne bio in nebio odpadke tako, da jih vzamemo iz toka odpakov in ponovno uporabimo

Cilji Trajnostnega Razvoja

Brez revščine

Znamka WOW je globalni promocijski partner banke Plastic Bank pod blagovno znamko SOCIAL PLASTIC®. Partnerstvo podpira naše poslanstvo, da postanemo svetovni dobavitelj promocijskih izdelkov, ki pomagajo ustaviti preboj plastike v naše oceane, hkrati pa se borijo proti globalni revščini. Plastic Bank in WOW delujeta z roko v roki, združeni v skupnih ciljih.

Odgovorna poraba in proizvodnja

WOW se osredotoča na pretvorbo odpadkov v obnovljive surovine za proizvodnjo promocijskih izdelkov, predelavo rabljenih izdelkov v nove in uporabne izdelke in - kjer je to mogoče - recikliranje tekstilnih in plastičnih izdelkov v nove surovine za proizvodnjo.

Življenje pod vodo

Z našimi cilji recikliranja in recikliranja WOW pomaga preprečiti vstop plastike v ocean in prispeva k čiščenju "plastične juhe".

Življenje na kopnem

Z našo trajnostno zbirko WOW proizvaja izdelke, ki zmanjšujejo emisije CO2, prihranijo pri porabi vode in energije ter zmanjšajo krčenje gozdov.

Partnerstvo kot cilj

Verjamemo, da je edini način za uspešen prehod oblikovanje partnerstev, da se pospešijo, se učijo drug od drugega, inovacije delujejo in zagotovijo promet za vse. Krožno gospodarstvo je mogoče le s skupnim delom.

Skupine izdelkov

WOW ima pet trajnostnih skupin izdelkov narejenih iz:

Poleg tega ima WOW ekskluzivno pogodbo s Plastic Bank: družbo, ki ponuja denar revnim skupnostim na Filipinih, Haitiju in v Indoneziji v zameno za zbiranje odpadne plastike in njeno odlaganje na deponije Plastic Bank. Posledično v oceanih konča manj plastike, pobuda pa prispeva tudi k boju proti revščini.

BE O Flaška

To je d flaška!

WOW! Sladkor na ustnicah. Ta flaška za vodo je narejena iz ostankov sladkornega trsa namesto iz surove nafte. Zemlja jo ima rada. Flaška je modularna, tako zavzame manj prostora in jo je enostavno očistiti. Ne stopi se v ustih in tudi v pomivalnem stroju ne :). 100% reciklirano. 

Beat-The-Bag

WOW! Ta torba je narejena iz ostankov blaga, kot so stare zastave ali transparenti. Beat the Bag daje starim promocijskim materialom novo življenjsko dobo. Z uporabo te vrečke zmanjšujete količino odpadkov, pomagate ljudem najti delo in vam nikoli več ni treba kupiti plastične vrečke v trgovini. Lets Beat the Bag!

Flextrash

WOW! Vsako leto v oceane vstopi približno 8 milijonov ton plastike, ki onesnažuje naš najpomembnejši vir življenja. Če pravilno ravnate z odpadki, na majhen, a pomemben način prispevate k ohranjanju čistosti oceanov. Z vsakim nakupljenim izdelkom Flextrash prispeva za čiščenje plastične juhe in prihranitev dragocenega morskega življenja, kot so ribe in korale

Svečka iz maščob

WOW! Ta sveča je narejena iz rabljenega jedilnega olja iz restavracij - olja, ki je preveč koristno, da bi ga zavrgli. Tako mu damo novo življenje - kot osvetlitev z mastjo, dobesedno! Prispevati k boljšemu svetu je lahko tako enostavno kot udariti tekmo. Svečniki so narejeni iz recikliranih kozarcev za kumarice, da vam prinesejo svetlobo.

Corn Nahrbtnik

WOW! Ta vrečka je narejena iz materiala PLA (iz koruznega škroba)! Je 100% biološko razgradljiv in 100% kompostibilen. PLA (poliaktična kislina) je običajno narejena iz sladkorjev v koruznem škrobu, kasavi ali sladkornem trsu. Je biološko razgradljiv, ogljično nevtralen in užiten. Za pretvorbo koruze v plastiko so koruzna zrna potopljena v žveplov dioksid in vročo vodo, kjer se njene komponente razgradijo v škrob, beljakovine in vlaknine.

Coffee cups

WOW! Skodelica za kavo iz kavne usedline in sladkornega trsa! Kaj bi lahko bilo bolje spremeniti v skodelico za kavo kot same sestavine, ki so namenjene pripravi napitka ... kavna usedlina in sladkorni trs! Skodelica celo diši po kavi, kar še poveča senzorično izkušnjo - pa naj bo to, da vas zjutraj zbudi ali da vam popoldne da nekaj več energije. Material na osnovi kave je mešanica uporabljene kavne usedline in etanola iz sladkornega trsa. Uporabljena kavna usedlina je tok odpadkov iz kavne industrije ali pisarniškega okolja.

Shampoo Bar

WOW! Cilj je zmanjšati uporabo plastičnih steklenic za šampon. Šamponske ploščice so primerne za vse tipe las. Ena šamponska ploščica prinaša tri steklenice šampona in v povprečju traja 80 pranj.

"Šamponski palčki: boljše za okolje, dobro za vaše lase!"

Ste vedeli, da se vsako minuto proda milijon plastenk po vsem svetu? Predvideva se, da se bo to število leta 2021 povečalo za 20%. Predvideva se tudi, da bo leta 2050 v oceanu več plastike kot rib. Te številke temeljijo samo na uporabi plastičnih steklenic - ne vključujejo nobene druge plastične embalaže.

Frank about Tea

WOW! Trgujemo neposredno, kar pomeni, da gremo naravnost do vira: prinesemo vam najboljše čaje na svetu neposredno od proizvajalcev čaja. Manj korakov v procesu pomeni tudi boljšo sledljivost, kar je za nas zelo pomembno. V vseh čajih uporabljamo samo naravne sestavine, kar pomeni, da ni sintetičnih arom ali skritih sladkorjev. Tako lahko pijete aromatičen čaj, v katerem ni krame. Svež čaj za vas, vrhunska cena za lokalne proizvajalce - naredimo čaj v dobro!

Zgoraj ste videli le peščico izdelkov. celotno kolekcijo pa si lahko prelistate v katalogu

Katalog WOW